طراحی وب سایت چیست؟

وب دیزاین Web-Design یا طراحی سایت به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته میشود. طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است.
تاریخچه طراحی سایت
تیم برنرزلی، مخترع وب، با راهاندازی اولین وب سایت در سال۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین سازنده وب در تاریخ به ثبت رساند. درنخستین وب سایت، از ابرمتن و ارتباط برای ارسال ایمیل (پست الکترونیک) استفاده شده بود. در این سایت ساده متنی هیچگونه گرافیک، تصویر و حتی رنگبندی به کار نرفته و هنوز هم در دسترس است.
مراحل طراحی سایت چیست؟
مرحله 1: طراحی وایر فریم
ابتدا با توجه به نوع سایت و نیاز مشتری، یک نمای کلی از سایت طراحی میکنیم. این نما شامل یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان المانها و عناصر مختلف است. این مرحله از طراحی وب سایت «طراحی وایرفریم» نام دارد.
مرحله2: طراحی گرافیک سایت
پس از مشخص شدن محل قرارگیری عناصر سایت، باید سایت را طراحی کنیم. در این مرحله با توجه به نوع کسبوکار اینترنتی و با استفاده از نرمافزارهای مخصوص رنگبندی و گرافیک سایت طراحی میشود.
مرحله3: کدنویسی و برنامهنویسی
باتوجه به سایت طراحی شده و نیاز مشتری، در این مرحله میتوان از روشهای مختلفی برای مدیریت سایت استفاده کرد. سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامهنویسی. تصمیمگیری در این بخش براساس هزینهها و نیاز مشتری صورت میگیرد.
مرحله4: راهاندازی سایت
پس از انجام 3 مرحله قبل، به راهاندازی سایت در بستر جهانی اینترنت میپردازیم. در این مرحله پس از تهیه یک «هاست» و «نام دامنه مناسب»، سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار میدهیم.
عناصر طراحی سایت چیست
طرح بندی و نظم دادن سایت
متن و تبلیغات و عکس های مرتب شده در صفحات وب در جذب و زیباسازی و طرح بندی نقش بسیاری دارد. طراحی سایت با داشتن هدف کلیدی برای رساندن منظور سایت به مشتری و بازدید کننده باید هدف اصلی قرار گیرد مثلا تبلیغات سایت های دیگر نباید در دید بهتری نسبت به محتوا قرار گیرد زیرا با این کار عملا بازدید کننده به متن یا موضوع دلخواه خود دسترسی ندارد و شاید پیش خود فکر کند که این سایت چیست که من آمدم ! و صفحه وب شما را ترک کند و این دلیلی جز بی نظم بودن صفحه نیست پس یکی از اصول طراحی جایابی درست المان های سایت همچون تبلیغات متن اصلی و موضوعات مشابه است.
رنگ های سایت
رنگ های یک سایت ارتباط مستقیمی با هدف، ایده و نام و نشان تجاری دارد. استفاده از رنگ های سیاه و سفید تا چند رنگه می تواند در انتقال اطلاعات با مهم نشان دادن (bold کردن) و جلب توجه بازدید کننده تاثیر بسیاری دارد.
رنگ معمول وب چیست:
رنگ های وب که به صورت پیش فرض در بسیاری از سایت ها از جمله گوگل استفاده می شود از رنگ های سیاه، سفید، آبی و بنفش است که این چهار رنگ در بسیاری از صفحات وب مورد پذیرش مردم قرار گرفته و به سایت ها طرحی شناخته شده می دهد برای مثال تمامی لینک ها به رنگ آبی هستند ( به شرط این که قبلا وارد آن صفحه نشده باشید ) و در صورتی که قبلا وارد آن شده اید رنگ آن بنفش مایل به قرمز می شود.
محتوا
محتوا همیشه در کنار طراحی قرار دارد تا مفاهیم را به راحتی به خواننده منتقل کنند. متن نوشته شده باید مرتبط و مفید باشد و هماهنگی خاصی با عکس ها و طرح های صفحه سایت داشته باشد تا بازدید کننده به اشتباه نیافتد و به طور کامل مفاهیم سایت را درک کند. محتوا باید برای نه تنها انسان قابل درک باشد بلکه ربات های موتور های جست و جو نیز باید بتوانند آن را درک کنند.
شرکت طراحی سایت در مشهد
شرکت آسا پردازش هوشمند راد به شماره ثبت 58914 از سال 1389 ، یکی از شرکت های طراحی سایت در مشهد و در زمان رشد روز افزون کاربرد اینترنت در دنیا به طور تخصصی فعالیت خود را در زمینه تولید نرم افزار، اینترنت و وب با برند آسا به طور رسمی آغار کرد.
در طول این مدت، چالش عمده ای پیش روی ما بود، چون می بایست کارهایی عرضه کنیم که در کنار کارهای دیگران از سراسر دنیا بر یک محمل قرار گیرند و بلطبع توقعات روز افزون کارفرمایان ما را برآورده سازد. بالا بردن کیفیت کارهای ارائه شده در چهارچوب استانداردهای حاکم در دنیا، امری نبود که به طور اتفاقی حاصل گردد.
No comment yet, add your voice below!